01.05.2015

Ukens kjole #5: Adelskvinnens sci-fi-kjole

Denne ukas kjole bæres av Ingrid, stipendiat i litteratur på Institutt for fremmedspråk. Hun forteller at den er fra Malene Birger, og at den har vært brukt på flere konferanser, blant annet i Chester i England ved påsketider. Hun beskriver den selv som Star Wars/sci-fi-aktig – og vi digger både den og dama. 


Men Ingrids eleganse kommer ikke bare fra hennes eventuelle forbindelser til a galaxy far, far away. Kjolebloggen slipper til vår kollega Terje, som er instituttkonsulent på nordisk og full av kunnskap om viktige og uviktige ting i verden, som gjesteblogger (les: epostskriver) for utdypende informasjon stipendiat Galtungs stolte bakgrunn: 

Ingrid er en skikkelig adelsdame med våpenskjold og alt :) Hun er av slekten Galtung, og hun tilhører den siste resten av norsk adel og er altså ikke av noe tullete dansk embetsadel, jf. bl.a.http://www.genealogi.no/mediawiki/index.php/Galtung_(slekt) & http://no.wikipedia.org/wiki/Galtung. Dersom jeg var henne, så hadde jeg helt klart erklært Adelsloven av 1821 for både ulovlig og ugyldig, og krevd skattefrihet!
Mvh Terje
Mest norrønfilolog, men også litt middelalderhistoriker
Galtungfamiliens våpenskjold. Fra Wikipedia. Sykt kul gris. Og litt skummel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar