11.05.2015

Universitetsbibliotekets kompass-roser Naiv og Skeptisk

Ingen og da mener vi ingen! kan ha unnlatt å få med seg at Universitetsbiblioteket ved Universitetet i Agder relanserer Kildekompasset.no i disse dager – de er på Twitter, på Innaskjærs, Yttaskjærs, Facebook, Instagram, og først og fremst sprudlende til stede på stand i Vrimlehallen hvor vi møter universitetsbibliotekarene Hilde Daland og Birgitte Kleivset etter en intens time med promotering og veiledning. De deler ut buttons med kampanjens slogans NAIV/SKEPTISK og snakker varmt for viktigheten av å være ærlig og etterrettelig i forskning på alle nivåer.

Daland og Kleivset er primus motorer bak nettstedet Kildekompasset.no som er en uvurderlig hjelp for akademisk ansatte og studenter. Kompass-rosene Hilde Daland og Birgitte Kleivset viser vei i jungelen av spørsmål som det akademiske håndverket krever. Skal jeg velge APA eller Chigaco? Hvordan siterer jeg korrekt? Hva er bibliometri? Er referansen pålitelig? På Kildekompasset finner vi hjelp og svar. Ingen spørsmål er for store og ingen er for små. Det føles godt å ha et fjellstøtt hjelpeapparat i form av grundige og engasjerte bibliotekarer i ryggen.Kjolebloggerne legger spesielt merke til at kampanjen frontes av to høyst elegante universitetsbibliotekarer, den ene dramatisk, sortkledd, muligens SKEPTISK, den andre blå, sporty, muligens NAIV? 

Hilde forteller at superbibliotekarens blå/hvite kjole er et nyinnkjøpt kupp fra PhD-seminar i London i april måned. Merket er TOPSHOP, selv om Hilde ikke bryr seg om merker, her er det fargen, snittet som gjelder. Skoene er matchende blå Allstars Converse kjøpt i New York som gir antrekket en internasjonal, sporty vri. Vi elsker 60-talls Twiggy-looken!Birgitte er helsort lag-på-lag i en elegant gjennomsiktig nettingkjole fra Monki. Birgitte forteller at mannen misliker denne kjolen, noe vi ikke skjønner John (hallo!)! Den har en slags Jean-Paul Galtier-edge med aura av Madonna, Goth, og vintage. Dette er en kjole som med det rette tilbehøret (undertøyet) kan nå uante høyder. 
Birgitte topper antrekket med et statement-smykke som et innbydende drops av et accessoir.Er du NAIV eller SKEPTISK? Sjekk ut Kildekompasset.no


1 kommentar:

  1. En STOR ÆRE å bli kjoleblogga av dere!!!!! Wow!!!! - Lide når opp mod dette!!!!!

    SvarSlett